APROXIMATIV 6 DIN 10 PACIENTI ASTMATICI AU ASTM ALERGIC

Stiati ca?

Aproximativ 60% din pacienti au astm alergic? Pentru cei al caror astm este moderat-sever si necontrolat diagnosticarea corecta poate fi dificila asta datorita faptului ca pacientii cu alergii nu constientizeaza imediat ca astmul lor este declansat de alergeni.

APROXIMATIV 6 DIN 10 PACIENTI ASTMATICI AU ASTM ALERGIC
6 din 10
ESTI CUMVA UNUL DINTRE EI?

Marea majoritate cred ca au doua afectiuni separate astm si alergii.

Simptomatologia astmului si astmului alergic este aceeasi!

La astmul alergic factorul declansator este diferit.

Simptomatologia si toate exacerbarile astmului sunt declansate de ceva. In cazul astmului alergic aceste manifestari sunt declansate de expunerea la alergeni din aer incluzand praf, par de animale, mucegaiuri, gandaci.

Ce rol au factorii declansatori in astmul alergic?

In cazul in care aveti astm alergic alergenii precum praful, parul de animale, mucegaiul pot declansa simptomatologia si atacurile de astm.

Cand un alergen patrunde in organism, sistemul tau de aparare il recunoaste precum o agresiune.
Sistemul tau imunitar incepe sa secrete anumite substante numite imunoglobuline E sau IgE
IgE-ul joaca un rol major in astmul alergic, el declanseaza reactia alergica. Astfel el se ataseaza de suprafata alergenului determinand eliberarea unor substante chimice ce duc la inflamatia (umflarea) in si in jurul plamanilor. Aceasta determina ulterior atacurile de astm.
Copii cu astm alergic au un nivel ridicat de IgE deoarece organismul lor reactioneaza la alergeni. Pentru multi blocarea activitatii IgE reprezinta o parte benefica a tratamentului astmului alergic. In cazul in care copilul dumneavoastra are astm alergic intrebati medicul specialist pneumolog/alergolog despre testarea IgE.
Ce este un test IgE?

IgE = imunoglobulina E este un test de sange care determina cantitatea de IgE din organism.

SURSA: http://www.invingeastmul.ro/

Leave a Reply