Cel mai important eveniment interdisciplinar pe tema stresului, anxietății și depresiei dedicat specialiștilor în sănătate a intrat pe ultima sută de metri. Mai sunt doar câteva zile și peste 300 de specialiști din toată țara sunt așteptați la București pe 8 și 9 mai la Hotel Ramada Parc să dezbată provocările cu care se confruntă în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală. Manifestarea științifică este organizată de Houston NPA, cu sprijinul Partenerii Oficiali Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Spitalul de Psihiatrie
În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre stres, anxietate și depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare, astfel încât impactul acestor tulburări de sănătate mintală asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.
Conferința presupune o serie de dezbateri și prezentări în plen (vineri 8 mai, între orele 13-20 și sâmbătă 9 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale: Prof. Dr. Mirela Manea (m. pr. psihiatrie), Prof. Dr. Luiza Spiru (m. pr. medicina internă și geriatrie-gerontologie), Conf. Dr. Maria Ladea (m. pr. psihiatrie), Șef Lucr. Dr. Mihail Pîrlog (sociolog), Sef Lucr. Dr. Lavinia Duica (m. pr. psihiatrie), Dr. Mihai Bran (m. sp. psihiatrie), Dr. Valeria Herdea (m. pr. medicină de familie), Dr. Ileana Brînză (m. pr. medicină de familie), Dr. Elena Brănaru (m. pr. neuropsihiatrie), Dr. Vlad Stroescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Ioana Stoleriu (m. sp. psihiatrie), Dr. Claudia Dima (m. pr. sanatate publica si management), Dr. Iolanda Dumitrescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu (psihoterapeut), Psih. Raluca Nica, Psih. Dan Ioanițescu (psih. clinician).
Temele care vor fi dezbătute sunt: depresia la pacientul vârstnic, impactul stresului în contextul îmbătrânirii precoce, abordări moderne pentru screeningul depresiei și al tulburărilor de anxietate, stigma bolilor psihice-element de amplificare a costurilor socio-economice ale tulburării depresive, promovarea politicilor de sanatate mintala bazate pe dovezi, proceduri de lucru interdiciplinare în abordarea pacienților cu tulburări psihice, suicidul în România, sindromul de burnout la cadrele medicale, noi servicii de sănătate mintală în România, soluții inovative pentru sănătatea copiilor, combaterea stigmei asociate tulburărilor psihice în medicina primară și comunitară, căderea de calciu: un sindrom psiho-socio-cultural românesc, anxietatea și depresia din perspectiva psihiatrului si psihologului, depresia si anxietatea ca faţete psihopatologice ale stresului cronic, studii de caz.
Programul este creditat pentru medici, farmacisti, asistenti, psihologi.
Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 120 lei și 160 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-190 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 70 și 110 lei. Taxele sunt reduse până la 25 aprilie 2015!
La eveniment sunt așteptați peste 300 participanți: medici (medicină de familie, psihiatrie, neuropsihiatrie, psihiatrie pediatrică, dar și medici din alte specialități (expertiza medicală a capacității de muncă, reabilitare medicală, geriatrie și gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicină internă etc), deoarece afecțiunile psihice afectează foarte des pacientul și din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice, iar medicii specialiști care îi tratează pe acești pacienți trebuie să cunoască implicațiile și complicațiile tulburărilor de sănătate mintală și să colaboreze cu medicul psihiatru; psihologi, psihoterapeuți; farmaciști; asistenți medicali/de farmacie; reprezentanți ai autorităților din domeniul sanitar.
Detalii și înscrieri la madalina.tudorache@houston.ro , 0725.221.018, dar și pe site-ul evenimentului www.despre-depresie.ro.