Conferința Rezidenților Pneumologi – a IV-a ediție.

Aflată la a IV-a ediție, Conferința Rezidenților Pneumologi reprezintă o școală de formare pentru viitorii medici pneumologi. Manifestarea, organizată de Societatea Română de Pneumologie a reunit 33 de rezidenți din 7 centre de pneumologie, care și-au susținut prezentările de caz din prisma experienței lor clinice.
Conferința s-a desfășurat în perioada 19-20 decembrie 2014, la Sibiu, si a debutat cu 4 ateliere practice susținute de seniorii pneumologi, despre terapia presională (CPAP și VNI) – șef lucrări dr. Oana Deleanu, spirometrie – dr. Roxana Nemeș, terapia inhalatorie – dr. Anca Macri și despre cum se redactează un articol de specialitate – dr. Irina Strâmbu.

„Societatea Română de Pneumologie este intens implicată de formarea noii generații de medici pneumologi. Este motivul principal pentru care am pornit acest proiect dedicat rezidenților. Pe lângă experiența medicală căpătată în cadrul spitalului, rezidenții trebuie să învețe și să-și prezinte cazurile, studiile la care participă direct, să facă schimb de idei și experiență, deoarece în medicină, actualizarea permanentă a informațiilor reprezintă piatra de temelie pentru performanță”, a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi coordonatorul Conferinţei Rezidenţilor Pneumologi 2014

Medicii rezidenți au fost încurajați să-și prezinte lucrările rezultate în urma practicii lor medicale într-o manieră interactivă, care a favorizat schimbul de idei și dinamica evenimentului. Astfel, sesiunile dedicate tinerilor pneumologi au abordat subiecte vaste, precum: tuberculoza pulmonară, extrapulmonară și complicațiile lor, bolile sistemice, bolile proliferative și alte subiecte de interes.

Manifestarea s-a bucurat și de prezența unei echipe de medici rezidenți din Republica Moldova, care au fost încântați de posibilitatea de a face schimb de experiență cu colegii lor din România.

Conferinţa Rezidenţilor Pneumologi aduce cu fiecare ediție un suflu nou, entuziasm și dorința de cunoaștere a tinerei generații de medici pneumologi. Din aceste motive, Societatea Română de Pneumologie va continua acest eveniment și anul viitor, cu o nouă structură și o nouă abordare pentru a-i forma pe cei ce reprezintă viitorul pneumologiei românești.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Pneumologie
Eveniment organizat cu sprijinul: GlaxoSmithKline
Management logistic: Sănătatea Press Group

“Conferinta Rezidentilor Pneumologi 2014 – un suflu proaspat pentru pnenumologia romaneasca” adaugat de Comunicate Medicale

Leave a Reply