Congresului International al Asociatiei Europene de Chirurgie Endoscopica

Avem deosebita placere de a va invita sa participati miercuri03 iunie 2015ora 18.00, la festivitatea de Deschidere Oficiala a Congresului Asociatiei Europene de Chirurgie Endoscopica (EAES), eveniment organizat in premiera in Romania, in perioada 3 – 6 iunie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Congresul EAES este organizat in colaborare cu Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica si alte Tehnici Interventionale – ARCE, fiind prezidat de Prof. Dr. Catalin Copaescu si va reuni peste 1.500 de specialisti care utilizeaza in practica curenta tehnici minim invazive pentru diagnostic si tratament.

Tema Congresului “Breaking through the frontiers of endoscopic surgery” vizeaza atat extinderea ariei de influenta a chirurgiei avansate catre estul Europei, cat si dezvoltarea fara precedent a tehnicilor video-asistate si robotice. Congresul EAES reprezinta o oportunitate pentru medicii romani pentru ca au posibilitatea sa extraga elemente aplicabile pentru activitatea lor din prezentarile a peste 1.000 de experti din intreaga lume. O parte semnificativa din temele Congresului este indreptata catre tumorile de colon pentru ca ele au crescut foarte mult in ultima perioada, un interes major in cadrul lucrarilor fiind reprezentat de cancerul colorectal.

Daca in anii precedenti, la Congresul anual EAES (in 2014 –  Paris, in 2013 – Viena, in 2012 – Bruxelles etc.) participarea medicilor romani nu a depasit numarul de 50-60, anul acesta vor participa peste 280 de chirurgi din tara noastra. Aceasta prezenta numeroasa a fost facilitata financiar de EAES la solicitarea ARCE care a reusit sa convinga prin atentionarea asupra necesitatii de a ridica nivelul educational si stiintific al chirurgiei endoscopice din Romania.

Subliniem ca un studiu recent al ARCE a aratat ca, desi are baza materiala, Romania nu se afla din punct de vedere educational la nivelul asteptat, existand o limitare importanta in aplicarea tehnicilor minim invazive pentru boli mai complicate – pacientii sunt operati in continuare prin tehnici clasice. In acest context, EAES 2015 este o sansa pentru chirurgii romani sa avanseze.

Program Ceremonie Deschidere Oficiala
Mesaje de bun venit
Prof. Dr. Catalin Copaescu – Presedinte Congres EAES 2015
Prof. Mario Morino (Italia) – Presedinte Asociatia EAES, personalitate marcanta a lumii chirurgicale europene, promotor al multor tehnici endoscopice, cu precadere in patologia cancerului de colon si de rect
Prezentare a Romaniei sustinuta de prezentatorul TV al seriei „Wild Carpathia” – Charlie Ottley 
Recital sustinut de Alexandru Tomescu 
Cocktail de bun venit

Nota: La Deschiderea Oficiala a fost invitat sa participe si Ministrul Sanatatii, Dr. Nicolae Banicioiu.

Interviuri
Solicitarile de programare pentru interviuri vor fi onorate tinand cont de programul personalitatilor invitate la eveniment. Va rugam sa anuntati din timp inscrierea Dumneavoastra la interviuri, prin transmiterea unui e-mail lamedia@ralcom.ro.

Leave a Reply