Preventia cancerului de col uterin (cervical)

Doctorul Stoian Ioan – medic primar obstetrica-ginecologie, Centrul Medical Gynecoland-Clinica “Sf. Lucia”- isi propune realizarea unei campanii de informare asupra preventiei cancerului cervical (cancerul de col uterin) si cancerului mamar (cancerul de san) – patologii din ce in ce mai frecvente in randul femeilor, cu scopul incurajarii deciziilor favorabile sanatatii.

Filmul “Preventia Cancerului Cervical” abordeaza urmatoarele:

– anatomia aparatului genital
– cauzele aparitiei leziunilor precanceroase
– cum apare cancerul cervical (etape de dezvoltare)
– diagnosticarea leziunilor precanceroase si a cancerului cervical
– tratamentul leziunilor precanceroase si a cancerului cervical

—————————————-­—————————————-­—————
In Romania, cancerul de col uterin este principala cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani. Peste 3.000 de femei sunt nou diagnosticate in fiecare an cu cancer de col uterin – Ministerul Sanatatii.

Cancerul de Col Uterin nu trebuie sa fie o condamnare! El poate fi prevenit si chiar vindecat, atunci cand este descoperit la timp.

Este necesara o informare adecvata asupra constientizarii riscului la care este expusa orice femeie, precum si conturarea unei atitudini bazate pe preventie.

Fii proactiva! Informeaza-te. Actioneaza. Da mai departe.

—————————————-­—————————————-­————–
*Campanie realizata de catre Centrul medical Gynecoland-Clinica “Sf. Lucia” – spital privat de ginecologie si senologie (sanatatea sanului), specializat in chirurgie ginecologica si chirurgia sanului patologic: www.gynecoland.ro

 

Leave a Reply