Prof. dr. doc. Iulian Mincu s-a stins din viata

Potrivit unor informatii de ultima ora provenite de la surse din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “Prof. Dr. N. Paulescu”, fondatorul acestei institutii medicale, prof. dr. doc. Iulian Mincu, s-a stins din viata in aceasta dupa-amiaza, lasand in urma domniei sale o specialitate medicala de sine statatoare.

Prof. dr. doc. Iulian Mincu, fost Ministru al Sanatatii in perioada 1992-1996, a infiintat specialitatea de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in urma cu 45 de ani, facand astfel ca tara noastra sa se numere printre putinele state in care exista o specialitate medicala independenta ce vizeaza exclusiv diabetul.

De asemenea, prof. dr. doc. Iulian Mincu a fost personalitatea care a infiintat Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, societate pe care a si condus-o din 1974 pana in 1999.

Echipa Sanatatea Press Group transmite condoleante familiei si celor care l-au cunoscut!

In cadrul celui de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, desfasurat in 2015, a fost prezentat in premiera un material documentar despre infiintarea specialitatii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in care prof. dr. doc. Iulian Mincu a vorbit despre cum s-au pus bazele diabetologiei in Romania.

 

Leave a Reply