ÎN ATENTIA COLEGILOR OFTALMOLOGI

CU RUGĂMINTEA DE A PARTICIPA LA PROIECTUL LEGAT DE

RETINOPATIA DIABETICĂ!

Trebuie să completăm, 30 de medici ,  chestionarul despre retinopatia diabetică din linkul de mai jos.

Avem nevoie si de 70 de pacienti , adulti, cu diabet pentru chestionarul  din linkul pentru pacienti.

Termenul limită este 16 februarie 2015 si completarea durează aproximativ 30 de minute. Se poate alege limba folosită română, engleză sau altă limbă.

Chestionar pentru medici: https://nyam.qualtrics.com/SE/?SID=SV_ePZhgyikrGabTaR

Chestionar pentru pacienti: https://nyam.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3CTWkyeZAdYXhGd

Vă multumim!

Persoane de  contact:

Dr. Ligia Dinca- telefon: 0741993528, email: ligia.dinca@yahoo.com

Dr. Hanga Kedves – telefon: 0746244313, email: kedves.hanga@gmail.com

 

 

 

PROIECTUL BAROMETRUL PENTRU RETINOPATIE DIABETICĂ

Rezumat executiv

Asociaţiile International Diabetes Federation (IDF), International Federation on Ageing (IFA) şi International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB), în colaborare cu The New York Academy of Medicine(NYAM), au iniţiat un nou proiect, pentru a strânge informaţii despre gradul de conştientizare, politici, asistenţă medicală şi alte servicii pentru persoanele cu diabet zaharat, retinopatie diabetică şi edem macular diabetic din 42 de ţări.

Retinopatia diabetică este una dintre cele mai obişnuite complicaţii ale diabetului zaharat şi una dintre cele mai frecvente cauze de orbire în rândul persoanelor adulte.

Studiul utilizează metode de cercetare şi surse de informare diferite, inclusiv analize ale literaturii de specialitate, modelare de tendinţe şi sondaje.

Prima fază a proiectului aproape s-a încheiat şi include interviuri cu pacienţii şi persoanele care furnizează servicii medicale în domeniul sănătătii din 8 ţări: Germania, Arabia Saudită, Japonia, România, Mexic, Argentina, Uganda şi Bangladesh.

În faza a doua, pacienţii şi persoanele care furnizează servicii medicale în domeniul sănătătii din 42 de ţări vor răspunde unor sondaje pentru a se identifica percepţiile şi experienţele acestora privind diabetul zaharat şi retinopatia diabetică.

Rezultatele studiului vor fi folosite pentru a-i informa pe factorii de decizie politici cu privire la această complicaţie des întâlnită şi gravă a diabetului zaharat. Studiul va culmina cu un raport cuprinzător cu rezultate specifice fiecărei ţări în parte şi cu un set de resurse cu privire la retinopatia diabetică, edemul macular diabetic, pierderea vederii în anumite ţări şi în întreaga lume.

Pentru anumite ţări se va dezvolta un set de instrumente specifice ţării respective, cu informaţii despre context, specificarea resurselor şi recomandări pentru retinopatia diabetică şi prevenţia acesteia, screening, tratament şi servicii pentru ajutorul persoanelor cu diabet zaharat.

 

Leave a Reply