O noua specialitate chirurgicala in Romania: chirurgia hepato-bilio-pancreatica

Invitatie la Conferinta de presa

Miercuri – 25 martie, ora 11.00,
Sala Montreal, Etaj 1, World Trade Center, Bucuresti

Avem deosebita placere de a va invita sa participati miercuri, 25 martie 2015, ora 11.00,
la Conferinta de presa care va avea ca agenda de discutii:

  Aniversarea a 15 ani de transplant hepatic in Romania
 O noua specialitate chirurgicala in Romania: Chirurgia Hepato-Bilio-Pancreatica

Speakeri la Conferinta de presa:
Prof. Dr. Irinel Popescu – Presedinte Asociatia ARCHBPTH si Simpozion HBP 2015
Prof. Dr. Cristian Vladescu – Reprezentant Ministerul Sanatatii
Prof. Dr. Sorin Barbu – Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, Clinica de Chirurgie Generala, Cluj-Napoca
Prof. Dr. Cristian Lupascu – Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, Spitalul Clinic Judetean de Urgente „Sf. Spiridon”, Clinica Chirurgie, Iasi
Prof. Dr. Yaman Tokat – Spitalul “Florence Nightingale”, Istanbul, Turcia
Prof. Dr. Adrian Hotineanu – Sef Sectie de chirurgie HBP si Transplant Hepatic Spitalul Republican, Republica Moldova

15 ani de transplant hepatic in Romania
Prima operatie reusita de transplant hepatic din Romania a fost realizata de Prof. Dr. Irinel Popescu la Institutul Clinic Fundeni, pe 15 aprilie 2000, moment istoric care a marcat debutul activitatii romanesti de transplant. Incepand cu acest moment, numarul operatiilor de transplant hepatic a inregistrat o crestere anuala progresiva, cu o evolutie spectaculoasa in 2013, cu deschiderea unui al doilea program de transplant hepatic in 2014 la Spitalul Clinic Sf. Maria din Bucuresti, ajungand in 2015 cu satisfactia si mandria a peste650 de operatii de transplant hepatic in ultimii 15 ani. Aceste realizari obtinute in aceasta perioada nu ar fi fost posibile fara o colaborare internationala temeinica, evenimentul aniversar fiind celebrat in cadrul Simpozionului HBP alaturi de personalitati de marca ale chirugiei de transplant hepatic din Elvetia, Turcia, Bulgaria, Serbia si Republica Moldova, prezente deosebit de onorante pentru Romania.

Din 2015, Romania va avea specialisti in chirurgia 
Hepato-Bilio-Pancreatica!
Ca raspuns al necesitatii dezvoltarii acestei specialitati si a colaborării interdisciplinare in acest domeniu, in anul 2013, la Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic „Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni Bucuresti, a inceput pregatireaprimei serii de 30 de cursanti din toata tara in Chirurgia HBP si Transplant Hepatic. Dupa promovarea examenului de absolvire, acestia urmeaza sa obtina in acesta toamna atestatul de specializare.
Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic „Dan Setlacec” a fost ales pentru pregatirea cursantilor prin prisma experientei remarcabile de peste 2000 de rezectii hepatice in ultimii 20 de ani si a peste 1000 de rezectii pancreatice in ultimii 15 ani.

De ce avem nevoie de specialisti in chirurgia HBP si Transplant Hepatic?
Trebuie sa le oferim pacientilor sansa de a fi operati de echipe special antrenate intr-un tip de patologie in care au si experienta, a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu, Presedinte al Asociatiei ARCHBPTH si al Simpozionului HBP 2015. In 2014, chirurgia HBP a insemnat pentru Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic „Dan Setlacec” peste 100 de operatii de transplant hepaticpeste 100 de rezectii pancreaticepeste 200 de rezectii hepatice si peste 400 de interventii in sfera biliara – un volum operator semnificativ, care indica o nevoie reala de specialisti in HBP.
Despre importanta supraspecializarii in chirurgia HBP pentru pacientii din Romania, dar si despre noutati legate detransplantul de ficat, cancerul de pancreas, tratamentul tumorilor hepatice, al afectiunilor cailor biliare, va asteptam cu drag la Conferinta de presa.
Acreditare presa
Pentru a facilita accesul la eveniment, va invitam sa completati Formularul de acreditare presa atasat.
Dupa primirea Formularului de acreditare completat, semnat si stampilat la numarul de fax 021-212.27.02 sau e-mailmedia@hpbsymposium.ro, veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

Va multumim anticipat pentru confirmarea participarii Dumneavoastra la Conferinta de presa pe coordonatele:
Andreea Grigoroscuta, PR&Media Coordinator, media@hpbsymposium.ro, 0722 329 183

Leave a Reply