SCIATICA

Sciatică (sau sciatic neuritis) este un set de simptome, inclusiv durerea care pot fi cauzate de compresie generale și iritare unuia dintre cinci radacinile măduva nervoase care dau naștere la fiecare nerv sciatic, sau prin compresie sau iritare stânga sau dreapta sau ambele sciatic nervi.

Durerea este simţit în partea din spate mai mici, fesă şi/sau diferitele părți ale tălpilor și picioarelor. În plus faţă de durere, care este uneori severă, pot exista amorţeală, slăbiciune musculară, pins şi ace sau furnicături şi dificultăţi în mişcare sau picior de control. De obicei, simptomele sunt doar simţit pe o parte a corpului.

Deşi sciatică este o formă relativ comune de dureri de spate scăzut şi leg pain, adevăratul sens al termenului este deseori înţeleasă greşit.

Sciatică este un set de simptome, mai degrabă decât un diagnostic pentru ceea ce este iritant rădăcina nervoase, care cauzează durere. Acest punct este important, deoarece tratament pentru simptomele sciatic sau sciatică adesea vor fi diferite, în funcţie la cauza care stau la baza simptomelor.(sursa http://www.news-medical.net si DrGeorgeBest )

Leave a Reply