Scoala de Vara Neurodiab

Intre 17 și 18 iulie 2015, la Sinaia, medici rezidenți și specialiști care fac parte din echipa pluridisciplinară ce îngrijește persoane cu diabet zaharat vor participa la un program educațional intensiv condus de reputați specialiști în domeniu, atât din România, cât și din străinătate.
„Școala de Vară Neurodiab 2015 vine cu o platformă educaționlă complexă care acoperă teme de interes pentru echipa multidisciplinară implicată în managementul neuropatiei diabetice în general și al neuropatiei autonome, în special. Și ediția de anul acesta se bucură de prezența unor profesioniști în domeniu recunoscuți pe plan internațional, așa cum este Prof. dr. Peter Kempler, de la Universitatea de Medicină Semmelweis, din Budapesta, sau Prof. dr. Tamas Varkonyi, de la Universitatea de Medicină din Szeged. Astfel, avem convingerea, că împreună cu lectorii români – Dr. Tudor Lupescu, Dr. Andrei Manu-Marin, Dr. Bogdan Florea, Asist. Univ. Dr. Cosmina Bondor – vom oferi un program științific de cel mai înalt nivel, care va contribui cu siguranță la îmbunătățirea practicii medicale curente a participanților”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan A. Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Având în centru „Neuropatia autonomă – de la cunoștințe academice la practica clinică”, tematica cursurilor abordează aspecte de actualitate legate de gestionarea neuropatiei diabetice, care vor fi completate de demonstrații practice.

Subiectele care vor fi dezbătute la Școala de Vară Neurodiab 2015 includ:
• rolul neuropatiei autonome în afecțiunile cardiovasculare din diabet
• disfuncția autonomă și reglarea anormală a tensiunii arteriale circadiene la pacienții cu toleranță scăzută la glucoză
• motilitatea gastrointestinală în diabet
• neuropatia somatică și/sau autonomă în evoluția spre ulcerație
• neuropatia fibrelor subțiri
• disfuncția erectilă
• disfuncția vezicii urinare cauzată de neuropatia autonomă

Totodată, în cadrul Școlii va fi acordat Premiul Neurodiab 2015, destinat tinerilor medici rezidenți și specialiști, având activitate și lucrări în sfera neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic.

Câștigătorul va beneficia de suținerea participării la cel de-al 51-lea Congres Anual al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, EASD 2015 – Stockholm. În plus, vor mai fi premiate și cele mai bune trei prezentări de cazuri clinice realizate de cursanții Școlii de Vară Neurodiab.

Cursurile Școlii de Vară NeuroDiab 2015 se adresează exclusiv medicilor tineri – rezidenți și specialiști în diabet, neurologie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicină de familie.

Evenimentul este creditat cu 12 puncte EMC.

Pentru informații suplimentare accesați site-ul Societății de Neuropatie Diabetică.

Organizator științific: Societatea de Neuropatie Diabetică

Leave a Reply