Delegația NeuroDiab prezentă la manifestarea științifică a fost alcătuită din Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Asociației (Cluj-Napoca), Dr. Norina Gâvan (Cluj-Napoca), Șef Lucrări Dr. Eduard Catrina (București), Dr. Paula Pavel (Cluj-Napoca) și Dr. Raluca Popescu (Iași).
În cadrul sesiunilor de postere ale evenimentului, Președintele NeuroDiab, Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu a prezentat, la categoria „Educație și prevenție”, posterul „Calitatea vieții la pacienții cu diabet și cu antecendente de ulcerații ale picioarelor”.
Materialul se bazează pe studiul „Calitatea vieții pacienților cu neuropatie diabetică în România” în care au fost incluși 25.000 de români cu diabet zaharat. Cercetarea a fost derulată de către Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Asist. Univ. Dr. Cosmina Bondor (UMF „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca), Dr. Norina Gâvan (NeuroDiab), Dr. Bogdan Florea (Institutul de cercetare IMOGEN, Cluj-Napoca), alături de reputații profesori internaționali Etta Vinik și Aaron Vinik (Eastern Virginia Medical School, Centrul de Diabet „Sterlitz”, SUA).
„Prin participarea la Simpozionul Internațional pe tema „Piciorului Diabetic” și, implicit, extinderea implicării și în evenimente externe, Societatea de Neuropatie Diabetică a făcut un nou pas în consolidarea recunoașterii internaționale. Activitățile pe care le desfășurăm, așa cum a fost și studiul legat de calitatea vieții persoanelor care au neuropatie diabetică, sunt îndreptate, în primul rând, către persoanele care prezintă afecțiuni ale membrelor inferioare. Îmbunătățirea îngrijirii și, totodată, a calității vieții persoanelor cu neuropatie diabetică se află în centrul tuturor acțiunilor noastre”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică.
Un alt poster al echipei NeuroDiab – „Diferențe între etiopatogenia infecțiilor piciorului diabetic în două clinici diferite, de diabet și chirurgie” realizat de Șef Lucrări Dr. Eduard Catrina (UMF „Carol Davila” București), Dr. Andra Andreescu (Institutul Cantacuzino, București) și Dr. Raluca Popescu (UMF „Gr. T. Popa”, Iași) a fost prezentat la secțiunea „Microbiologie” a sesiunilor dedicate.
Simpozionul Internațional pe tema „Piciorului Diabetic” este principala manifestare științifică la nivel mondial dedicată problematicii membrelor inferioare cauzate de diabet. Aducând în atenție teme de actualitate în ceea ce privește prevenția, diagnosticul și tratamentul acestor afecțiuni, evenimentul a reunit pe parcursul celor patru zile renumiți speakeri în domeniu, precum Prof. Dr. Andrew Boulton, Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), Prof. Dr. Benjamin Lipsky (Marea Britanie), Prof. Dr. Jim Reekers (Olanda) sau Prof. Dr. Peter Cavanagh (SUA).